Vanliga frågor kring, eMMC / 4g / Navigator 

 

eMMC upgrade Tesla EV Repair
Uppgradera-din-eMMC-chip-Tesla-pic1
EV-Repair-and-Convert-AB-Tesla-EMMC-MCU-Swissbit-upgrade 3
EV-Repair-and-Convert-AB-Tesla-EMMC-MCU-Swissbit-upgrade 5
EV-Repair-and-Convert-AB-Tesla-SDCard-MCU-upgrade 1

Vanliga frågor om

eMMC / MCU / 4G module.


 Varför behöver jag en ny eMMC?

Din MCU har en "hårddisk", den här hårddisken (dvs eMMC) är begränsad till antalet läs / skrivoperationer som den stöder. Tyvärr gjorde Tesla ett "sämre" beslut när dem valde eMMC varumärke och storlek i deras modell S / X. Eftersom dem samlar mycket (och med mycket, menar vi mycket) av loggningar, detta resulterar i att eMMC börjar misslyckas när de är ungefär 3-6 år. Naturligtvis varierar detta lite baserat på körsträckan samt temperaturen runt om, flere MCUer fallerar på sommaren samt vid mjukvara uppdatering.

 

När eMMC’n börjar misslyckas kommer några av dessa symptom uppstå:

 

- Spotify kraschar

- Navigation kraschar / hänger

- Blinkers slutar låta

- Ingen / intermittent BT / WIFI

- Komplett hängning / återställning av systemet

- Svart skärm som bara kan lösas genom att man gör en mjuk/hård reset.

 

Så snart du börjar se några av dessa symtom är det dags att byta ut din eMMC.

 

I dessa fall har vi en 99,5% framgång att rädda din data.

 

Om du dock väntar för länge och systemet förblir svart blir det lite svårare.

 

Ibland - när du går till Tesla - kan de "fixa" det genom att installera om programvaran. Detta är dock inte en riktig fix. Dem åter-installerar bara systemet på den redan misslyckade eMMC som oundvikligen kommer att misslyckas igen. Och så vidare. Det är inte en permanent lösning. Om du har en svart skärm, Tesla kan fixa det (genom att byta ut hela MCU med samma chip eller endast tegrakortet). Vi uppgraderar med bättre och större eMMC chip. Misslyckas vi med det så debiteras du inget.

Om vi inte kan fixa en svart skärm, betyder detta att eMMC har dött helt och inte ens känns igen av MCUn längre, vilket är något som är nödvändigt för att vi ska få den information som behövs för att skriva det nya chipet. Vi kan hjälpa er i dessa fall med, men det lite längre process. Kan man skicka MCU eller bara Tegrakortet till er och ni reparerar den?

Ja visst, det går bra göra, hör av er först. Vi använder endast beprövade metoder (sedan 2017) och erbjuder 1års garanti på eMMC chipen.

Vi rekm. alla att se över sin försäkring först. Vad täcker min försäkring om jag råkar ut för ett svart skräm eller annat fel. Det vi vet är att de flesta försäkringar täcker till ett begränsat miltal (typ 12000mil). Efter det så är det upp till kunden att betala själv.

När vi tar an uppdraget att reparera/uppgradera ett MCU så ser vi till om kunden tjänar på att lösa via sitt försäkringsbolag. Men har bilen ingen försäkring för MCU’n och det inte svart skräm än, så är det mest optimala läget. Annars så ökar risken att vi INTE kan hjälpa dig. Att det inte går att rädda din eMMC (datan i den).

Att uppgradera sitt MCU (eMMC chipen) i förebyggande syfte är det bästa valet. Därmed kolla dina miltal på bilen. Kolla villkoren med försäkringsbolaget. Stämmer dessa punkter så vänta inte för länge. Hör av dig snarast för en tidbokning.


Vill du ändå demontera MCU själv? Vi hjälper dig gärna med tips. Hör av dig.      


 

Vad händer när du inte kan dumpa eMMC? 

Om vi inte kan dumpa eMMC betyder det att vi inte kan få de certifikat som är unika för din Tesla.

Eftersom dessa används för att kommunicera med Tesla-servern är det inte möjligt att göra något internetrelaterat.

Vi kan få systemet igång genom att använda en generisk bild, men du kan inte få nya uppdateringar eller använda din app. Vi kan nu hjälpa kunder även i dessa fall. Det är ett längre process men det går. 


Men jag hör "experter" säger att du kan förstöra den ursprungliga eMMC när du dumpa data?

Vet man inte vad man gör här så bör man låta bli direkt. Vi tar inte av eMMC chipen innan datan/informationen är säkrad. Vi har vår egen metod som innebär en dumping av uppgifterna, utan någon risk för eMMC. Dvs minimal risk, vi sätter inte eMMC under någon stress innan vi har data! Metoden är beprövad i flera år.

 


Vad kostar det när du inte kan dumpa eMMC?

Inget om du bestämmer dig för att du inte vill ha den "generiska bilden". Men om du har valt att använda vår mekaniker för att ta ut och sätta tillbaka MCU från din Tesla, då måste dessa kostnader (1 000 SEK) fortfarande betalas.

 


Finns det några risker?

Risker finns det alltid, men Nej. Om vi kan dumpa det, kommer allt att gå bra. Vi har "know-how" som behövs för att allt ska fungera som vanligt igen, om inte bättre. 

 


Vad kan Tesla göra / ogiltiga min garanti?

Tesla kan göra vad de vill med deras mjukvara, vilket är fantastiskt. Garantin på MCU är redan borta efter de första fyra åren, eMMC kommer att uppträda på samma sätt och har exakt samma data som originalet. Det kommer bara att fungera (mycket) längre.

2021-01 Nyhet!: Grattis till alla som är inom gränsen. Tesla erbjuder hjälp nu till de bilar som är inom dessa gränser. 8år eller 160000km. Kolla med Tesla.


 

När du har bytt ut eMMC fungerar inte mina 3G / supercharge-platser / navigering / .... Vad kan jag göra? 

Vanligtvis när detta händer beror det på en skadad P4. EMMC är indelat i fyra partitioner varav P4 har dina inställningar / preferenser / superladdningsplatser och några andra saker. Vi försöker alltid rekonstruera hela originalbilden för att försöka behålla dina personliga inställningar, men ibland är P4 för korrupt för att detta ska lyckas. Lyckligtvis är din Tesla tillräckligt smart (oftast ändå) för att korrigera P4 själv inom ett par dagar. Men om du inte vill vänta så länge eller det inte fixar sig själv, du måste göra en fabriksåterställning.

Detta kan göras via dina serviceinställningar i menyn och tar cirka 45 minuter.

 


Vilket storlek på eMMC installerar ni?

Den ursprungliga eMMC Tesla använder är en 8 GB Hynix. Inte den bästa kvaliteten och mycket liten så det har inte mycket utrymme för felkorrigering. Vi erbjuder nu alla kunder en 64 GB Micron eMMC som ungefär kommer att vara 20-40 gånger längre än originalet.

 


Vad sägs om 4G-uppdatering, gör ni det också? 

Det gör vi, fråga gärna om priser för 4G-modulen. Det är möjligt om du har ett externt simkort (under MCUn). Vi kommer även att behöva VINnr. och ditt namn eftersom vi måste beställa dessa från Tesla. Själva simkortet vanligtvis bara stöder 3G, du/vi måste byta detta hos Tesla mot en 4G sim kort, borde vara cirka 300 SEK för simkortet + arbete. 

 

 

Hur lång tid tar det? 

Du kommer med din Tesla, vår mekaniker gör borttagnings- / om monteringsarbetet.

Vi måste boka tid för detta, vi behöver bilen i 1-3 timmar. Har ni tur så kan vi låna er en bil, hör med oss först.

 


Vad är priserna och garantin? 

Allt vårt arbete har 1 års garanti, ALLTID!


64 GB: Begär Offert

 

exklusive mekaniker: Begär offert (och ingen garanti från oss då ni monterar själva, utom reparationen på eMMC på Tegrakortet)

inklusive 4G-modul: Begär offert

 


Kan jag få min dumpade data? 

Visst, bara ta med en 16 GB eller större USB-stick så kopierar vi gärna data utan extra kostnad.

Vi kan också ladda upp den och skicka länken till dig utan extra kostnad.

 


Märker jag skillnad?

Du kommer inte märka skillnad, men det är det som är meningen. Allt ska fungera som vanligt, vi har bara förlängt livet på din MCU! Därför vänta inte för länge. Bättre att uppgradera det nu än att MCU lägger av (får svart skärm) och det brukar ske när man behöver bilen som mest (olämpliga tillfällen). 

 


Kan jag få Netflix, Youtube och andra spel på min MCU?

Ja!, med vår eftermonterad "Smartphone mirroring kit" kan du se på vad du vill, när du vill. Tesla styr inte över det. Se mer info härKontakta oss via mail eller whatsapp +46739492480

Grattis Tesla ägare! Nu reparerar Tesla gratis eMMC issues!

Kunder som inte vill vända sig till Tesla, vi hjälper er fortfarande :)

Vanliga frågor om


Maps/Navigator. 

 


Min Tesla kan inte slutföra uppdateringen för nya kartor?

Om du har problem med din Navigator i bilen så är det mer stor sannolikhet att SD kortet i MCU börjar ge sig. OBS, alla MCU1 har inte SD kort.

När du påträffar några av dessa problem.

  • Laddar ner men misslyckas installationen
  • Fastnat halvvägs i nedladdningen
  • Röststyrning fungerar ej ”Navigera till… ”

Hör av er då. Vi har nya SD kort som är redo att användas.

 

Varför behöver jag en ny SD kort?

Om din MCU har ett SD kort, så är den begränsad till antal skriv/läs repetitioner den kan utföra. Efter ett antal år så har den gjort sitt.

 

Kan jag byta ut SD kortet själv?

Ja visst, du kan köpa SD kortet med senaste Nav. i den från oss. Dock kan vi inte garantera något då vi inte kan säkerställa att allt är gjort enligt våra rutiner. Hör av er så försöker vi guida er ”det är lite kirurg arbete”.

Pris: Begär offert

 

Vad kostar det och hur långt tid tar detta?

Som allt annat, vi prissätter vår arbetet utifrån att försöka inte ha något pålägg på inköpspriset, då delar är redan dyra. Ett SD kort kostar inte mycket idag men här är tid och Know-how vi försöker främja. Driva framåt för nya problem/lösningar.

Vi behöver ca 1h. Vi finns i Bunkeflostrand, men fundera på ServiceLyx där vi kommer hem till er och åtgärdar detta. Hör med om pris på ServiceLyx, det beror på körsträckan till er.

Pris: Begär offert

 

Note: EV Repair & Convert AB.

BILDER


Fler kommer...